Image
Showroom Ezinge

Historie

Bij Terpstra ervaart u de ultieme Mazdabeleving van het Noorden. Als dé Mazda dealer voor de gehele provincie Groningen en de regio Assen heeft ons familiebedrijf zo'n 50 jaar Mazda-ervaring. Daarmee levert Terpstra Groningen op de autoboulevard Driebond in Groningen persoonlijke, klantgerichte service aan iedere bezoeker. Of het nu gaat om onderhoud of reparatie of om een nieuwe auto, occasion of nieuwe accessoire bij uw Mazda, u mag rekenen op ons deskundige advies.

Image
Foto Pand

1965-1989

Op 1mei 1965 betrok Terpstra sr. het pand aan de van Swinderenweg in Ezinge om daar van start te gaan onder de naam Garage Terpstra. De werkzaamheden bestonden de eerste jaren voornamelijk uit het onderhouden en repareren van auto's. Aangezien de vraag naar auto's toenam werd er in 1968 gestart met het dealerschap van het Russische automerk Scaldia om dit vervolgens in 1971 te verwisselen voor het opkomende Japanse Mazda. 

Image
Vernieuwde pand in Ezinge

Het Terpstra team in de jaren 80

De activiteiten namen telkens toe en er was dan ook behoefte aan meer ruimte en een betere dealeruitstraling. Er hebben in die jaren diverse uitbreidingen en verbouwingen plaatsgevonden.

Image
Winsum

1989-2009

In 1989 werd het autobedrijf verhuisd van Ezinge naar de Onderdendamsterweg in Winsum. Het Mazda dealerschap kreeg hierdoor extra mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Begin jaren 90 kwam tevens zoon Erik in het bedrijf.         

Image
De Werkplaats in Winsum

De werkplaats

Het nieuwe onderkomen bood veel ruimte om te groeien. Naast een showroom en werkplaats was er ook een spuiterij en een wasstraat.  

Image
Het pand in 2009

1999-heden

Op 1 november 1999 opende Terpstra een tweede vestiging aan de Rostockweg in Groningen. In het recent gebouwde pand werden de activiteiten van Mazda Venema door Terpstra Groningen overgenomen en verder uitgebreid. In 2009 werden de activiteiten van Terpstra Winsum overgeheveld naar Terpstra Groningen.  

Image
Pand Groningen

2020

Ook nu en in de toekomst staan wij graag met ons team voor u klaar! 

Bij Terpstra staan wij voor:
persoonlijk
heldere afspraken
wij doen een stap extra
Image
Erik en Greetje in de showroom

Hoe kunnen we je verder helpen?

Meer weten? Neem contact met ons op.

Image

Greetje Terpstra

Administratie & HRM